Histological analysis

Through the microscopic identification of tissue structures, cell structures, cells, substances and their condition and properties, this analytics offers a variety of possibilities to determine the tissue composition of a food.

 

 

Tissue sections are prepared by special staining techniques for the following questions:

  • Identification of tissue composition (muscle, connective tissue, fat, glandular/lymphatic tissue, skin, mucosa, nervous tissue, etc.).
  • Detection of bone particles
  • Detection of reprocessed sausage meat (rework) and components of sausage casings
  • Detection of starch, thickener and textured vegetable protein
  • Determination of the fine sausage meat content in cooked cured meats
Glandular particles (dark purple) in a scalded sausage, hematoxylin-eosin stain
Bone particles (red) in a boiled sausage, alizarin staining

Trinkwasserlabor nach § 15 Abs. 4 der TrinkwV
Zulassung nach § 44 Infektionsschutzgesetz
Zulassung für amtliche Gegenproben nach § 43 LFGB
Benennung als amtliches Labor nach Art. 37 Abs. 1 der Verordnung (EU) 2017/625
Erlaubnis zum Arbeiten mit Tierseuchenerregern nach § 2 Abs. 1 TierSeuchErV
VLOG anerkanntes Labor
Anerkennung durch QS Qualität und Sicherheit GmbH für das Rückstandsmonitoring Obst, Gemüse, Kartoffeln

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